Maklumat Resepi

ⓘ Maksud kuantiti hidangan

Berdasarkan resepi yang dimasukkan, berapa pax/bungkus jualan yang anda dapat hasilkan.

ⓘ Maksud margin untung (%)

Berapa % untung yang anda ingin dapatkan, berdasarkan kos penyediaan hidangan.

ⓘ Maksud kos packaging (per hidangan)

Kos packaging (beg plastik, kotak makanan, polystyrene dsb) bagi SETIAP HIDANGAN.

ⓘ Maksud kos terbazir (%)

% daripada ramuan yang anda perlu buang.

Cth: Daging yang anda beli perlu dibuang lemak tepunya, sawi yang dibeli perlu dibuang akarnya.

2. Senarai ramuan resepi ini, klik pada harga atau kuantiti bahan untuk ubah.
Ramuan Harga(RM) Berat Kuantiti Dalam Resepi Kos Bahan
3. Senaraikan semua kos overhead bisnes FnB ini.
Perbelanjaan Kos (RM)
4. Anggaran jumlah jualan tiga bulan yang terkini (RM).
Pecahan Kiraan Kos

Pernah Salah Letak Harga Jual Hingga Rugi Walaupun Makanan Laris Terjual?

Elak bisnes rugi! Guna sistem tetapkan harga secara automatik.

Pernah Salah Letak Harga Jual Hingga Rugi Walaupun Makanan Laris Terjual?

Elak bisnes rugi! Guna sistem tetapkan harga secara automatik.

Harga jualan per hidangan