Anda Usahawan F&B, tapi untung makin tipis? 

AMARAN:
Elak Bisnes Rugi!
 Kira Untung Makanan Secara Automatik

Supaya Anda Boleh Reward Diri, Kembangkan Bisnes dan Simpan Cash Reserve

Lebih 250 orang peniaga F&B sudah guna

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 4.8/5 Reviews

As seen in

(tekan logo untuk baca tentang kami)

Adakah Anda Sedang Alami Masalah Di Bawah?

Ramai antara peniaga FnB yang mengalami masalah-masalah berikut:

Tak tahu nak letak harga jualan berapa

Bila tentukan harga jualan, selalu ikut-ikut harga yang orang lain jual saja. Tak tahu nak kira dengan tepat. Sesuai dengan kos-kos lain seperti sewa kedai, utiliti & gaji staf.

Risau harga bahan mentah kerap turun naik

Rasa resah gelisah bila harga ramuan makanan ada yang naik mendadak. Tak tahu nak naikkan harga berapa. Terlebih naik dikatanya cekik darah, dikekalkan boleh bawa jadi rugi 😥.

Jualan habis, tapi tetap rugi

Jualan makanan selalu laris & habis. Tapi lepas tolak itu ini, beli barang untuk esok semuanya. Hujung bulan akaun tetap merah. Macam ada kos bocor yang kita tak nampak.

Untung nipis

Meniaga dah lama, hari-hari kerja. Bukan kata takde untung, ada cuma rasa tak berbaloi dengan keringat yang dikeluarkan.

Tak tahu rancang keuntungan jualan

Harga jualan hanya ditentukan daripada harga ramuan. Sekadar boleh jangka jualan saja. Tak tahu untung keseluruhan berapa, berapa minimum kena jual untuk balik modal dan sebagainya.

Terpaksa guna masa berjam-jam kira manual

Masih kira satu-satu atas kertas. Makan masa dan sakit kepala. Bila ada perubahan harga bahan mentah, kena kira balik semua dari mula satu persatu.

Kenali Sistem KiraUntung Yang Sedang Digunakan Oleh Lebih 250 Usahawan F&B Sejak 2023

Testimoni Puan Farah, Pengusaha Mi Sanggul

Testimoni Tuan Husaini, Pengusaha Bakeri

Testimoni Puan Noridah, Pengusaha Restoran

Adib Mumtaz
Founder Roti2U
Azimah Nawawi
Founder CikMah Kitchen
Puan Rozana
Pengusaha makanan dan katering
"UI sistem KiraUntung menarik, mudah faham dan senang guna, kira dan simpan"
"Memang terbaek sistem KiraUntung nih sgt mudah nak hadam...Xada la perabih masa dok kira itu ini.."
"Terbaik tuan, memang memudahkan kerja-kerja pecah kepala kami selama ini huhuhu."
Nick Noor Nazeela
Chef
"Besar impaknya pada bisnes, software ini."
Nourulaina Binti Nordin
Usahawan FnB
"Besar impaknya pada bisnes, software ini."
Nourulaina Binti Nordin
Usahawan FnB
Dapatkan Akses Sekarang

Tuan-tuan & Puan-puan, Usah Risau

Selepas Guna KiraUntung, Anda Makin Jelas Dalam Tentukan Harga Jualan Makanan

KiraUntung memudahkan anda melakukan pengiraan kos jualan makanan yang terperinci tanpa perlu bazirkan lebih masa dengan rumus matematik yang merumitkan.

Tentukan harga jualan yang tepat

Dapatkan harga jualan yang tak cekik darah, pada masa sama masih ada untung buat anda sebagai peniaga.

Tak cuak bila harga barang naik tiba-tiba

Semudah tukar harga baru bahan mentah. Anda akan dapat harga jualan yang terbaru. Tanpa perlu main agak-agak lagi bila nak ubah.

Design yang responsif & senang guna

Melalui smartphone pun anda boleh akses dan guna KiraUntung. Design pun macam apps, sudah responsif.

Simulasi harga jualan dan kos

Dengan ubah satu nombor saja, anda boleh lihat simulasi untung rugi perniagaan anda, berapa pax kena jual untuk ROI dan banyak lagi.

Resepi anda, rahsia anda

KiraUntung dibangunkan tanpa pengkalan data. Maklumat anda disimpan dalam bentuk cache dan local folder komputer atau smartphone milik anda saja.

Bayar sekali, guna selamanya

Kita semua benci subscription, jadi kami tawarkan plan bayaran yang ringkas. Bayar sekali saja, guna selamanya.

Fungsi KiraUntung

Berbeza dengan sistem lain, KiraUntung dibina khas mengikut keperluan para pengusaha F&B. Malah fungsinya sentiasa dikemaskini dari masa ke semasa.

Kiraan Untung

Harga Jualan Sebenar Tanpa Kira Manual

Diakui sendiri oleh peniaga FnB bahawa sistem Kira Untung membantu mereka dalam menentukan harga jualan makanan.
Kiraan Kos Overhead

Harga Jualan Sebenar Tanpa Kira Manual

Tahu kos overhead sebenar bisnes anda. Ingat, kos bisnes F&B bukan pada kos bahan mentah saja ya. Sewa kedai, gaji pekerja, utiliti dan lain-lain juga kos bisnes anda.

Cara Guna KiraUntung

Pengusaha lain dapat harga jualan makanan sepantas 15 minit. Dibina untuk peniaga yang perlukan hasil cepat dengan cara mudah.

1. Beli KiraUntung

2. Key in maklumat resepi

3. Dapat Harga Jualan

Sesuai Digunakan Bagi Peniaga FnB

Digunakan lebih dari 150+ pengusaha makanan di Malaysia sejak tahun 2023.

Menjual dari rumah

Takeway sahaja

Air Balang

Ready to eat

Restoran & Cafe

Gerai tepi jalan

Food court

Catering

Harga Sistem Aplikasi Ini

Disediakan khas untuk mereka yang mempunyai banyak resepi dan produk

RM99/setahun

✅ Terhad 100 Simpanan Resepi
✅ Tiga Modul Program Coaching Bisnes F&B
✅ Whatsapp Group KiraUntung Mastermind
✅ Tutorial cara buat iklan TIKTOK, FB & IG
✅ Modul Formula 5S Untuk Menang di Social Media
✅ Checklist KiraUntung Bisnes F&B
✅ Template Kira Gaji sendiri
Beli Sekarang

RM150 LIFETIME Access

✅ Bayar sekali guna selamanya.
✅ Terhad kepada 10 Simpanan Resepi
✅ Tiga Modul Program Coaching Bisnes F&B
✅ Whatsapp Group KiraUntung Mastermind
✅ Tutorial cara buat iklan TIKTOK, FB & IG
✅  Modul Formula 5S Untuk Menang di Social Media
✅ Checklist KiraUntung Bisnes F&B
✅ Template Kira Gaji sendiri
Beli Sekarang

Soalan Lazim (FAQ)

Persoalan sering diajukan pengguna.

  • Apa itu KiraUntung?

    KiraUntung merupakan aplikasi pemudah cara untuk membuat kiraan kos, setup, adjust dan update harga jual dalam tempoh kurang dari 15 minit

  • Adakah KiraUntung ada apps?

    Buat masa sekarang, KiraUntung hanya ada web apps. android dan ios apps masih dalam development

  • Siapa patut guna KiraUntung ini?

    Usahawan F&B yang buntu tentang cara pengiraan kos makanan yang betul, renyah untuk menyiapkan kiraan yang panjang serta yang menghadapi tekanan daripada harga barang mentah yang tidak stabil dan sentiasa meningkat.

  • KiraUntung sesuai untuk saya ke?

    KiraUntung sesuai untuk peniaga-peniaga dalam sektor F&B dari tahap berniaga dari rumah sehinggalah pemilik kilang pengeluar makanan dan minuman.

  • Kenapa saya kena guna KiraUntung?

    Menggunakan KiraUntung, anda boleh kira harga jualan makanan sepantas 15 minit.

    Belajar melalui tutorial dan terus buat kiraan harga jualan pada hari yang sama.

  • Ada F&B yang dah pakai KiraUntung?

    Dalam tempoh kurang dari 30 hari pelancaran, sudah lebih daripada 50 usahawan F&B menggunakan aplikasi KiraUntung

     
  • Apa fungsi yang ada pada KiraUntung?

    Fungsi utama KiraUntung ialah menentukan harga jualan makanan berdasarkan kos kos yang diperlukan dalam menyediakan makanan tersebut.

    Selain itu, KiraUntung juga memaparkan maklumat lain seperti kos penyedian bagi setiap jualan, untung kasar jualan & jumlah jualan untuk pulang modal (ROI).

  • Berapa kos untuk saya guna KiraUntung?

    Sistem aplikasi KiraUntung dijual pada harga RM 150 lifetime access dan RM 99/setahun

  • Saya boleh guna KiraUntung kalau tiada internet?

    Aplikasi KiraUntung memerlukan internet untuk diakses. Namun, jika anda simpan resepi tersebut di dalam komputer anda dalam bentuk html, anda boleh akses KiraUntung walaupun tanpa internet

  • Apa perubahan pada F&B saya kalau pakai KiraUntung?

    Proses membuat keputusan anda semakin cepat dan fleksible dalam membina strategi harga dan pembangunan offer yang mudah kepada pelanggan anda

  • Ada orang boleh tolong setup KiraUntung untuk F&B saya?

    KiraUntung tak perlu disetup, boleh terus diguna pakai setelah anda mendapat akses kepada sistem tersebut.

    Namun begitu, customer support kami sentiasa bersedia untuk menjawab sebarang persoalan dan tunjuk ajar jika anda mempunyai kekurangan.

  • KiraUntung ada sediakan support group seperti WhatsApp?

    Support group kami dinamakan sebagai KiraUntung Community and Support Group di platform Facebook Group.

    Anda akan terus dapat aksesnya setelah berjaya membeli sistem aplikasi ini.

  • Adakah maklumat & data saya selamat dengan KiraUntung?

    Anda tidak perlu memberikan apa-apa maklumat dan data kepada KiraUntung untuk mendapatkan akses. Jadi rahsia anda selamat bersama anda.

  • Adakah KiraUntung ada data resepi makanan & minuman saya?

    Sistem yang kami bina tidak mengizinkan kami untuk menyimpan maklumat data dan resepi. Kesemua data disimpan didalam cache browser  peranti anda.

  • Bagaimana saya nak promote KiraUntung kepada kawan F&B saya?

    Boleh maklumkan kepada kami untuk mendapatkan affiliate link supaya anda juga dapat menjana side income sambil promote kepada kawan F&B anda.

  • KiraUntung pakai formula apa untuk kira untung rugi bisnes makanan?

    Formula yang kita pakai merupakan standard formula jenama-jenama dan pengeluar-pengeluar besar.

    Harga Jual = Kos Ramuan + Kos Packaging + Kos Overhead + Kos Terbazir + Profit Margin.

  • KiraUntung boleh pendekkan masa saya kira margin harga jualan F&B?

    Dengan sistem yang kami ada, setelah anda masukkan info/data yang diperlukan, margin harga jualan akan keluar secara SERTA MERTA

  • Berapa lama proses setup 1 resepi untuk dapat peratus/jumlah margin saya?

    Proses untuk mendapatkan Harga Jualan yang sepatutnya anda jual untuk mendapat profit margin yang anda mahukan bergantung kepada jumlah ramuan dalam resepi anda dan kebersediaan anda untuk masukkan data-data yang diperlukan oleh sistem (seperti resit pembelian ramuan dsb)

Dapatkan KiraUntung Sekarang